top of page
aparadores.jpg

L’alumnat del pla de transició al treball (PTT) de Castelló d’Empúries ha decorat avui diferents aparadors del municipi amb la temàtica pròpia de l’època de Nadal.

Aquest és el segon curs que estan en funcionament aquests estudis i és la segona vegada que col·laboren amb comerços del municipi en la decoració dels aparadors per la campanya nadalenca. Concretament s’han decorat els aparadors de 3 comerços que formen part de l’Associació de Comerciants de Castelló d’Empúries i Empuriabrava.

El PTT és el resultat de l’acord al qual van arribar l’Ajuntament i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, dins del marc dels programes de formació i inserció (PFI), i concretament al nostre municipi es cursa l’especialitat d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic. Aquest conveni s’adreça a joves, de 16 a 21 anys, que han deixat l’educació secundària obligatòria sense haver obtingut la corresponent titulació, i que en el moment d’iniciar els programes no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en altres accions de formació.

En un dels mòduls que cursen, concretament al de tècniques de comercialització, es treballa l’aparadorisme. Per aquest motiu, a l’aula es van fer diverses sessions en què els alumnes van crear diferents esbossos, pensant en quins materials podrien utilitzar i fent diferents proves, per poder dissenyar la corresponent decoració en època nadalenca. La feina dels alumnes, a més, no ha estat només la planificació i execució de la decoració dels aparadors, sinó que han contactat amb l’associació de comerciants per demanar la participació de diferents comerços.

Aquest microprojecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de 3 comerços que formen part de l’Associació de Comerciants de Castelló d’Empúries i Empuriabrava, que han permès que l’alumnat pugui fer realitat els continguts treballats a l’aula d’una forma més pràctica. Concretament, els comerços que han cedit els seus aparadors per a ser decorats han estat el Forn de Pa Can Cusí, Blau Tres Assessoria –tots dos del centre històric-  i Jomar -d’Empuriabrava-. A més, per a complementar la decoració d’un dels aparadors (el del Forn Cusí) s’ha comptat amb la col·laboració també dels alumnes de la UEC, que han confeccionat un arbre de Nadal de fusta per a poder-hi posar pans.

Aquest intercanvi i contacte amb els comerços del municipi esdevé molt important en aquest projecte atès que a partir del març del 2021 tots els 16 alumnes del PTT hauran de fer pràctiques en empreses durant 180 hores. Una vegada finalitzat el curs, l’alumnat que ho superi obtindrà una certificació de la formació rebuda.

També es facilitarà la realització de les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà i l’accés a un centre de formació d’adults per treure’s el graduat en secundària. https://www.castello.cat/els-estudiants-del-ptt-de-castello-dempuries-decoren-3-aparadors-de-nadal-en-diferents-comercos-del-municipi/

bottom of page